German
English
Επισκευθείτε τον τόπο καταγωγής σας και συνδιάσετε 1 εβδομάδα ή περισσότερο διαμονής με πτήσεις για Κρήτη και διαμονή από Θεσσαλονίκη , ή Αθήνα.
Η Eταιρεία μας
Ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Ελλάδα
Χαλκιδική ενοικιαζόμενα
Οργανωμένα πακέτα διακοπών
Bόρεια-Κεντρική-Νότια Ελλάδα
Κρουαζιέρα Ελληνικά νησιά
Ελληνικά Νησιά
Ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Βίλλες-Αγροτουρισμός
Ακίνητα στην Ελλάδα
Links
Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα

Ταξίδι -Νότια Κρήτη


Ταξίδι στα Μάταλα, Αγία Γαλήνη, την Ιεράπετρα

Τα Μάταλα είναι ένα μικρό παραθαλάσιο μέρος αλλά και διάσημη παραλία της Νότιας Κρήτης, και βρίσκεται στον νομό Ηρακλείου.  Η παραλία των Ματάλων κατοικούνταν από την αρχαιότητα και οι τότε κάτοικοι σκάλισαν ένα σύνολο σπηλαίων στο μαλακό πέτρωμα του βουνού. Οι σπηλιές παρέμειναν άδειες για χιλιάδες χρόνια μέχρι που την δεκαετία του 60-70 κάποιοι περιπλανώμενοι χίπις, την ανακάλυψαν και κατοίκησαν τις σπηλιές για κάποια περίοδο... Τους ακολούθησαν αρκετοί άλλοι και ανάμεσα τους πολλοί παγκοσμίως γνωστοί όπως ο Bob Dylan, η Janis Joplin, η Joni Mitchell, ο Cat Stevens και άλλοι! Τα Μάταλα μπήκαν αμέσως στον τουριστικό χάρτη!

Το χωριό, που ήταν παλαιότερα ψαροχώρι, ζεί σήμερα σε τουριστικούς ρυθμούς. Σήμερα τα Μάταλα αποτελούν ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον νομό Ηρακλείου. Είναι ένα μέρος με όμορφες γωνιές, κρυστάλινα νερά και επίσης ένα μέρος που μπορείς να περπατήσεις μέσα σε περίπου 20 λεπτά! Παρόλα αυτά είναι σαν ένα πανέμορφο καταφύγιο όπου κανείς μπορεί να βρεί όλες τις ανέσεις! Έχει πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και μαγαζιά κάθε είδους, καθώς και συμπαθητικά ταβερνάκια, ζωντανά club και bar, και επίχειρήσεις για θαλάσσια σπόρ! 

Ιεράπετρα 

Ο Δήμος της Ιεράπετρας βρίσκεται στην πιο νοτιοανατολική παραθαλάσσια περιοχή της Κρήτης 35χλμ από τον Αγ. Νικόλαο. Χτισμένη σε μια στρατηγική γωνιά της Ευρώπης, ευνοούμενη από την φύση, η Ιεράπετρα αναπτύσσεται συνεχώς από τα πρώτα χρόνια του Κρητικού πολιτισμού, και ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό κέντρο γεμάτο δράση και ενδιαφέροντα. Γνωρίζει μεγάλη άνθιση κατά τις περιόδους του Μινωικού, του Ρωμαϊκού, και του Βυζαντινού πολιτισμού. Αλλά και κατά την περίοδο της Αραβοκρατίας, και της Ενετοκρατίας, η Ιεράπετρα παρέμεινε ένα απο τα ισχυρότερα εμπορικά κέντρα, αποτελώντας την νοτιότερη πύλη της Ευρώπης.

Σήμερα η Ιεράπετρα είναι μια μοντέρνα πόλη 12.500 κατοίκων, με κύρια γνωρίσματα το κάστρο και τις μεγάλες γραφικές παραλίες. Εξαιτίας του ζεστού κλίματος, της γονιμότητας του νησιού και της εργατικότητας των κατοίκων, έχει εξελιχθεί σε ένα πλούσιο γεωργικό, εμπορικό,τουριστικό και οικονομικό κέντρο.Η Ιεράπετρα είναι ιδανική αφετηρία για ημερήσιες εκδρομές στα πανέμορφα ορεινά και παραθαλάσσια τριγύρω χωριά που είναι όλα χτισμένα ανάμεσα σε ελαιώνες, πεύκα, αμυγδαλιές,γαργαρα νερά και βλάστηση. 

Αγία Γαλήνη

Στην νότια  πλευρά της Κρήτης, στον κλειστό και απάνεμο κόλπο της Μεσσαράς, που ατενίζει το Λιβυκό πέλαγος, είναι το γραφικό λιμανάκι της Αγίας Γαλήνης. Η Αγία Γαλήνη είναι ένα τουριστικό φιλικό μέρος δίπλα στο λιμάνι. Η ελκυστική παραλία 1χλμ. , με τα βότσαλα και το καλό κλίμα της περιοχής, έχουν κάνει την Αγία Γαλήνη ένα ιδιαίτερα αγαπητό θέρετρο! Στενά πλακόστρωτα δρομάκια ανηφορίζουν προς το χωριό και παραδοσιακά σπιτάκια σκαρφαλωμένα σε απότομη πλαγιά, ατενίζουν πανοραμικά τη θάλασσα.

Κατά την παραμονή σας στην Αγία Γαλήνη μπορείτε να επισκεφτείτε τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως τη Φαιστό, την Αγία Τριάδα και την Γορτύνα ή να πάτε μια συναρπαστική βαρκάδα στον Πρέβελη ή μια βαρκάδα για ψάρεμα στον Άγιο Γεώργιο, καθώς και να κάνετε οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ! Κατά μήκος των δυτικών ακτών σχηματίζονται απόκρημνες σπηλιές, προσιτές μόνο με βάρκα όπου εισχωρεί η θάλασσα δημιουργώντας φωτεινές ιριδίζουσες ανταύγειες, μαγεύοντας έτσι κάθε επισκέπτη που αποφασίζει να τις εξερευνήσει!  Μπορείτε να απολαύσετε την διαμονή σας σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα ή και γκαρσονιέρες καθώς επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες, εστιατόρια, καθώς επίσης και bar, cafe  που φωτίζουν και ολοκληρώνουν την νυχτερινή ζωή της Αγίας Γαλήνης.

Επισκευθείτε τον τόπο καταγωγής σας και συνδιάσετε 1 εβδομάδα ή περισσότερο διαμονής με πτήσεις για Χανιά, Ηράκλειο και διαμονή από Θεσσαλονίκη , ή Αθήνα.

Ξενοδοχεία, αεροπορικά, ενοικιάσεις αυτοκινήτων...Επικοινωνήστε μαζί μας 0030 2310 225501 / 225576

Φόρμα Ενοικιαζόμενων Ξενοδοχείων
Φόρμα Ενοικιαζόμενων ΞενοδοχείωνΑρχική
Περιεχόμενα
Επικοινωνία
Λίστα ενημέρωσης

Δώστε μας το e-mail σας και μείνετε ενήμεροι σχετικά με τις τελευταίες προσφορές


:: Η Eταιρεία μας :: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Οnline :: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων :: Φόρμα Ενοικίασης Αυτοκινήτων :: Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Ελλάδα :: Ταξίδι Πιερία-Όλυμπος :: Πήλιο ενοικιαζόμενα :: Ταξίδι Θάσος :: Κέρκυρα ενοικιαζόμενα :: Χαλκιδική ενοικιαζόμενα :: Χαλκιδική -Ενοικιαζόμενα-Σιθωνία :: Χαλκιδική ενοικιαζόμενα Κασσάνδρα :: Οργανωμένα πακέτα διακοπών :: Bόρεια-Κεντρική-Νότια Ελλάδα :: Ταξίδι στην Χαλκιδική :: Ταξίδι στο Πήλιο :: Ταξίδι Πιερία-Όλυμπος :: Ταξίδι-Καβάλα-Θάσος :: Ταξίδι-Ηπειρος :: Διακοπές- Θεσσαλονίκη :: Ταξίδι Πελοπόνησος :: Ταξίδι-Μετέωρα :: Φόρμα Ενοικιαζόμενων Ξενοδοχείων :: Κρουαζιέρα Ελληνικά νησιά :: Kρουαζιέρα Νο 1 :: Κρουαζιέρα Νο 2 :: Κρουαζιέρα Νο 3 :: Ελληνικά Νησιά :: Nησιά του Βορείου Αιγαίου :: Nησιά του Ιονίου :: Ταξίδια Κυκλάδες :: Δωδεκάνησα :: Ταξίδι-Κρήτη :: Σποράδες :: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα :: Ξενοδοχεία Χαλκιδική :: Ξενοδοχεία στο Πήλιο :: Λήμνος-Ξενοδοχεία :: Λέσβος-Ξενοδοχεία :: Ταξίδι-Καβάλα-Θάσος :: Ταξίδι-Σάμος :: Χίος-Ξενοδοχεία :: Ταξίδι -Νότια Κρήτη :: Χαλκιδική Ξενοδοχεία :: Βίλλες-Αγροτουρισμός :: Ακίνητα στην Ελλάδα :: Ακίνητα Χαλκιδική Σιθωνία :: Ακίνητα-Χαλκιδική- Κασσάνδρα :: Ακίνητα -Επενδύσεις- ξενοδοχεία -Immobilien :: Επικοινωνία :: Links :: Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα :: Ενοικιάση Αυτοκινήτων Χαλκιδική :: Ενοικίαση Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη :: Ενοικίαση Αυτοκινήτου Αθήνα :: Ενοικίαση Αυτοκινήτων Ρόδος :: Eνοικιάσεις αυτοκινήτων Κέρκυρα :: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων Κρήτη :: Διάφορα :: Δωδεκάνισσα ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού 

active³ 4.9 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης